Fællessang i Skovlunde Kirke

Der er noget i tiden, der kalder på fællessang, på flere mennesker der synger de samme sange samtidig i det samme rum, og på den måde deler rim og rytmer med hinanden. Man synger ikke for hinanden men med hinanden, så en masse ”jeger” bliver til et ”vi” så længe sangen varer, og måske lidt længere.

Mange steder i medborgerhuse, skoler, kirker, kulturinstitutioner m.m., inviteres der til at synge sammen og være aktivt sammen om at udtrykke tidens tanker omsat i poesi og klang.

Den moderne fællessang er meget rummelig og smidig. For det første fordi ”hver fugl synger med sit næb” og det gælder om at være med, ikke om at være den bedste. For det andet fordi man kan komme for at få sunget igennem, for at lære nye sange eller holde liv i de gamle, for at udtrykke nogle tanker og følelser eller for at føle et fællesskab med andre. For det tredje synger man ikke om noget bestemt eller for at styrke en eller anden sag.

I den danske sangskat er der stadig mange sange om ”Gud, konge og fædreland” og sange fra arbejderbevægelsen, andelsbevægelsen, kvindebevægelsen og andre bevægelser, hvor man tidligere har sunget sammen, men emnerne spænder vidt fra landskaber over venskaber til kærlighed og meget, meget mere.

Er du en af dem, der kan lide at synge, synge sammen og være sammen, bliver der nu mulighed for at være med til fællessang i Skovlunde Kirkes Pejsestue tirsdag formiddag fra kl. 10. Vi afslutter med en kop kaffe.

Datoer efterår 2019: 3. september, 1. oktober, 29. oktober, 26. november og 10. december.

Datoer forår 2020: 7. januar, 4. februar, 3. marts, 31. marts og 28. april.

Fællessangsaftener. Er du en af dem, der kan lide at synge, synge sammen og være sammen, bliver der nu mulighed for at være med til fællessang i Skovlunde Kirkes Pejsestue tirsdag aften fra kl. 19.00-20.00. Vi afslutter med en kop kaffe.

Datoer efterår 2019: 15. oktober, 12. november og 17. december.

Datoer forår 2020: 21. januar, 18. februar og 17. marts.