Månedsfest

MÅNEDSFEST

Der er Månedsfest den første onsdag i hver måned fra september til og med maj.

Månedsfesten indledes kl. 13.30 med en kort altergangsgudstjeneste i kirken.

Efter gudstjenesten mødes vi i Pejsestuen, hvor der serveres kaffe og kage. Herefter vil der være et foredrag frem til kl. 15.35.

Pris: 20 kr. for kaffe og kage. Tilmelding ikke nødvendig.

Kirkebil bestilles på telefon 44 94 48 97.

DEN 6. MARTS KL. 13.30 - STEFAN RASMUSSEN

Tidligere pilot og folketingsmand Stefan G. Rasmussen

Nogle kender ham som områdets forhenværende Folketingsmand, andre som en lystig spillemand og sanger, og nogle måske også for noget med en flyvemaskine på en mark oppe i Sverige. Med Stefan G. Rasmussen dukker der ofte nogle ting op, vi ikke vidste. Nogle finurligheder, der måske kan både kalde smil på læben og tanker i sindet.

DEN 3. APRIL KL. 13.30 - MUSIKFOREDRAG OM KIM LARSEN

Musikforedrag om Kim Larsen ved præst Malene Rask Aastrup og sangerinde Trine Lunau.

Der var mange sider af afdøde Kim Larsen. Han sang salmer, og i hans eget tekstunivers spiller kristendommen en rolle. Under musikforedraget spilles der både kendte og mindre kendte sange af Kim Larsen. Nogle af sangene synger Trine Lunau solo, mens andre gennemføres som fællessang, efterhånden som de tages under lup af Malene Rask Aastrup.

DEN 1. MAJ KL. 13.30 - DA GRUNDTVIG BLEV GRUNDTVIG

Da Grundtvig blev Grundtvig – ved tidligere højskoleforstander Jørgen Carlsen.

Grundtvig er en af de personer, der har haft størst betydning for dansk kirkelig og national identitet, og han har skrevet flere salmer til Den Danske Salmebog end nogen anden. Men hvem var han egentlig? Hvordan blev Grundtvig, Grundtvig?

DEN 4. SEPTEMBER KL.13.30 - AT VÆRE UDSENDT SOLDAT - OG VENDE HJEM IGEN

At være udsendt soldat – og vende hjem igen. Ved pensioneret oberst Lars R. Møller.

Lars Møller blev i 1993 landskendt for den såkaldte ”Operation Bøllebank”. Selv har han flere udsendelser som soldat bag sig. Derfor har han en viden om, hvordan det er at være udsendt i krigstjeneste – og en klar holdning til, hvad forsvaret bør gøre for soldaterne, når de vender hjem igen.

DEN 6. NOVEMBER KL. 13.30 - HUSBESTYRERINDE SØGES

v. forfatter Helle Juhl

Hvorfor blev kvinder førhen husbestyrerinder? Hvordan levede de? Og hvor forsvandt de hen? Det handler foredraget ”Husbestyrerinde søges” om. Foredraget er desuden en billedrejse tilbage til Danmark, som det så ud i midten af 20. århundrede - med særlig fokus på kvindernes liv og virke og baggrunden herfor.