Navngivning

Alle skal have et navn
Alle børn skal, inden de fylder seks måneder, have mindst et fornavn og et efternavn.

Hvis barnet ikke har fået et efternavn inden for denne frist, får det automatisk moderens efternavn.

Navngivning kan ske digitalt via borger.dk, eller ved dåb i kirken.

Dåb

De fleste børn bliver navngivet i forbindelse med deres dåb. Det er den eller dem, der har forældremyndigheden, der bestemmer, om et barn skal døbes.

Du/I skal kontakte kirkekontoret for aftale om dåbsdato. Dåben finder sted ved en søndagshøjmesse. Der skal desuden aftales en samtale med præsten, der skal døbe barnet.

Faddere

Når barnet skal døbes, skal der vælges mindst tre og højest fem personer, der skal være faddere, inklusive den, der bærer barnet til dåben. For at kunne være fadder, skal man selv være døbt. Kirkekontoret skal have oplysninger om deres navne og adresser. Faddere kan være familiemedlemmer eller venner.

De fleste oplever det som en stor ære og tillidserklæring at blive bedt om at stå fadder. Det mest almindelige er at vælge faddere, som du har tillid til, og som vil være en del af barnets liv i mange år.

Gudmor/Gudfar

En gudmor eller gudfar kalder man gerne den person, som bærer barnet til dåben. En af forældrene kan selv bære barnet til dåben.

Medlemskab

Når barnet er døbt, bliver barnet medlem af folkekirken og dåben registreres i kirkebogen. Efter dåben udleveres en fødsels- og dåbsattest.