Åben samtale om eksistens, livssyn og tro

Tirsdag den 4. februar kl. 19.00 inviterer Inger Kongsted Olsen til en åben samtale om eksistens, livssyn og tro. Det sker i Skovlunde Kirke.

Det handler om teologen og filosoffen K.E. Løgstrup, når forfatteren Inger Kongsted Olsen tirsdag den 4. februar kl. 19.00 holder åben samtale om eksistens, livssyn og tro i Skovlunde Kirke.

Her vil hun gå ud fra K. E. Løgstrups filosofi, som lægger op til selv at tænke med og bruge egne erfaringer og oplevelser.

Derfor skal alle medbringe et enkelt ord, der udtrykker noget, som man synes er særlig vigtigt. Foruden eksempler fra hverdagen, hentes stof fra samfund, videnskab, litteratur, kunst og religion.

Det er samme principper, der bruges i Inger Kongsted Olsens boge Stjernestøv, som til slut udleveres til gennemsyn.

»Fokus er på det, som vi alle er fælles om, uanset hvem vi er, og hvor i verden vi er født. Det gør Løgstrups filosofi meget aktuel i en tid, hvor vi har store fælles muligheder og udfordringer, som går helt på tværs af landegrænser, og hvor vi nødvendigvis må samarbejde,« siger Inger Kongsted Olsen og fortsætter:

»Løgstrup har desuden et bud på fornyelse af det traditionelle teologiske sprog og mange faste vendinger. Et kommende møde vil fokusere specielt på religion og kristendom, men også hovedtanker i kristendom, jødedom og islam, samt muligheder for samtale på tværs af traditioner.«

Knud Ejler Christian Løgstrup (1905-1981) er en af de største teologer herhjemme. Sammen med P.G. Lindhardt, Regin Prenter og Johannes Sløk var han en del af Aarhusteologer. Alle var de professorer ved Det Teologiske Fakultet i Aarhus - og alle har påvirket det moderne menneskes tænkning.

Inger Kongsted Olsen opfordrer på forhånd deltagerne til at finde et ord, der udtrykker noget – og som man finder er særlig vigtigt. Og kom så og deltag i samtalen.

Det er gratis at deltage.

Arrangør er Skovlunde Kirke.

Tekst Bo Nygaard Larsen Foto Pressefoto