Giv en hånd til Sogneindsamlingen

Søndag den 8. marts er der Sogneindsamlingen til fordel for Folkekirkens Nødhjælps arbejde. Skovlunde Kirke er med - og du kan få din egen rute.

Voldsomme tørker, katastrofale oversvømmelser, ødelæggende mudderskred og smadrede livsgrundlag. I verdens fattigste lande sætter klimaforandringerne deres tydelige spor. Det gælder i lande som for eksempel Etiopien, Zimbabwe og Nepal.

Derfor er der brug for hjælp, og derfor er Skovlunde Kirke igen i år med i Sogneindsamlingen til fordel for Folkekirkens Nødhjælps arbejde.

Det sker søndag den 8. marts kl. 10.30 – og du kan gå med.

»Det betyder meget at få indsamlere nok, så ingen i Skovlunde skal vente forgæves på indsamlingsdagen. Udover et par ledige timer er eneste krav et godt humør. Erfaringen viser, at der venter en meget fin modtagelse på turen. Så vi håber, at mange vil være med – og måske tage en ven eller hele familien med,« siger Anette Juvald, der er den lokale indsamlingsleder.

Dette års indsamlede midler blandt andet gå til

• Træplantning – træer giver skygge og liv
  • Diger og dæmninger, der stopper oversvømmelser
  • Sikring af huse og veje, så de kan modstå vandmasser og jordskred
  • Vandpumper og vandrensningsanlæg, der sikrer familier rent drikkevand
  • Nye afgrøder, der kan overleve i det nye klima

Ved sidste års sogneindsamling blev der samlet omkring 10,5 millioner kroner ind. I år er forventningen et tilsvarende beløb, og det betyder, at hver indsamlingsbøsse vil være fyldt med 924 kroner.

»Det lyder ikke af meget, men for de penge kan fem familier i nød få en køkkenhave hver. Køkkenhaverne giver dem mulighed for at forsørge sig selv – og så er de en kilde til mad mange år frem i tiden. Så hver eneste skridt på turen tæller,« siger Anette Juvald.

Tilmeld dig online

Du kan tilmelde dig her

Eller mød op i kirken

Du kan også møde op i Skovlunde Kirkes Ungdomsgård, Lundebjerggårdsvej 3B (Tværfløjen) søndag den 8. marts kl. 10.30  - eller senere - og få en rute. De fyldte bøsser skal være tilbage senest kl. 16.00.

Børn under 11 år skal følges med en voksen.

11-18-årige skal følges to og to.

Familier kan i øvrigt få en god oplevelse ved at gå sammen.

Skovlunde Kirke giver kage og kaffe eller saft når man er færdig.

Konatkt
Spørgsmål kan rettes til