Drop-in-vielser 10.10.2020 i Skovlunde Kirke

Har du lyst til at blive viet på en dag, der er til at huske? Så kom til drop-in-vielse i Skovlunde Kirke 10.10.2020.

Har I også gået og overvejet at blive gift i en kirke, men har ikke lyst til det helt store bryllupsbrag, så har I nu mulighed for at blive gift i Skovlunde Kirke, tilmed på en dato, der er til at huske: 10.10.2020. På den dag slår Skovlunde Kirke dørene op for drop in-vielser mellem kl. 15.30-17.30.

Hvad er drop in-vielse
Drop in-vielse er et kirkeligt bryllup, hvor parrene kommer ind fra gaden uden forudgående aftale. Par, der tidligere er blevet borgerligt viet, kan også benytte lejligheden til at få kirkens velsignelse.

Når I kommer til kirken, bliver I registreret hos kordegnen, og er der ikke kø, bliver I viet med det samme. Selve vielsesritualet er det samme som ved et traditionelt bryllup. Den eneste forskel er, at præsten ikke holder en personlig tale. Efter vielsesritualet ledsager orgelet jeres udgang med en brusende bryllupsmarch. Højtideligheden varer cirka 15 minutter.

Det skal I medbringe
De eneste krav er, at én af jer er medlem af folkekirken, samt at I medbringer billed-id og en gyldig prøvelsesattest, der ikke er ældre end fire måneder på bryllupsdagen. Prøvelsesattesten skal bestilles på borger.dk. Er I allerede gift, skal I medbringe jeres vielsesattest.

Kom alene eller sammen med flere
I er velkomne til at invitere familie og venner med til vielsen, men ønsker I kun at være jer to, sørger kirken for at stille med to vidner.

Vi ses 10.10.2020.

Tekst Rosa E. Bech, stiftsvikar Foto Colourbox